Stern d.o.o.

Stern d.o.o. Beograd - Projektovanje i OEM proizvodnja (ključ u ruke) uredjaja i sistema za daljinski nadzor i upravljanje. Odžavanje elektronske opreme i uredjaja

Preduzeće STERN je osnovano 1989 godine kao privatno preduzeće sa potpunom odgovornoscu. Godine 1998, a zatim 2006, je izvršeno usaglašavanje sa važećim propisima, tako da je STERN danas preduzeće sa delimičnom odgovornošću(d.o.o.).

Od samog početka preduzeće se bavi isključivo proizvodnjom, distribucijom i uslugama u oblasti elektronike.

STERN danas funkcioniše kao malo preduzeće, koje pored stalno zaposlenih inzenjera upošljava mnogobrojne saradnike koji se okupljaju oko aktuelnih projekata. Na ovaj način omogućeno je da se prema potrebi projekta okupe saradnici sa najpovoljnijim preporukama, čije se iskustvo koristi na najsvrsishodniji i najekonomičniji način. Zahvaljujući ovakvoj organizaciji preduzeće je bilo u stanju da, bilo direktno ili kao pod-izvodjač, učestvuje u mnogim značajnim projektima.

Sakupivši iskustvo preko svojih inženjera i spoljnih saradnika kroz mnogobrojne projekte, kao i organizaciju proizvodnje na osnovu transfera tehnologije, STERN je danas u stanju da u potpunosti pruzi svoje usluge u specifičnim projektima (OEM & ODM), i to od pilot projekata, pa sve do proizvodnje pustanja u rad i implementacije proizvoda odnosno sistema iz oblasti hardvera i softvera.

ISTORIJA

2012
Partnerski ugovor sa kompanijom Keynote SIGOS
u pružanju usluga u automatskom aktivnom testiranju mreza mobilne telefonije

2011
Distributerska prava i servisna ovlascenja za proizvode firmi u sastavu CRANE
grupacije: CASH CODE, NRI, Money Controls & Telequip

2008
Distributerska prava i projektovnje sistema javne rasvete sa upotrebom LED svetlosnih izvora kompanije BBE LED

2008
Partnerski ugovor sa američkom kompanijom Einstruction/Interwrite za distribuciju elktronskih sistema i učila (Student response System, Interactive boards, Exam View itd) za potrebe škola i univerziteta

2007
Na osnovu sopstvenog razvoja započinje proizvodnja sistema za nadgledanje i upravljanje aparata za igru na sreću CASINO MONITOR

2006
Distributerski i serviserski ugovor sa domaćim proizvodjačem fiskalnih kasa (Pupin Telekom DKTS)

2002
Distributerski ugovor sa Italijanskom firmom FAAC s.P.a., u oblasti parking sistema i kontrole pristupa

2000
Distributerski ugovor sa Tajvanskom korporacijom TYSSO/Famatech za POS sisteme i proizvode

1998
Po licenci tajvanskog proizvodjača WONDER, otpočinje proizvodnja minijaturnih žetonskih telefonskih aparata. STERN je u to vreme jedinstveni proizvodjač ovakvih aparata u zemlji.

1995
Potpisivanje ekskluzivnog ugovora o zastupanju Tajvanskog proizvodjača silikonskih tastatura JUST RUBBER. Iste godine postaje oficijelni snabdevač silikonskih tastatura za potrebe jedinog domaćeg proizvodjača telefonskih aparata Pupin Telecom Terminali, čime postaje jedini ovlasčeni snabdevač ovakvih tastatura u zemlji.

1994
U kooperaciji sa jednom od najvećih fabrika štampanih ploča u Bugarskoj - INCOMS SET počinje projektovanje i distribuciju štampanih ploča , kao i DIP i SMD montažu za potrebe svojih klijenata, kao i za potrebe sopstvene proizvodnje. Zahvaljujući ovoj kooperaciji STERN postaje jedan od najvećih dobavljača štampanih ploča u zemlji u periodu od 1994-1997.

1993
Počinje saradnja sa firmom DIGITEL (zajedničkim jugoslovensko-italijanskim preduzećem za proizvodnju javnih komutacionih sistema), na servisiranju korisničkog dela digitalnog bloka telefonskih centrala GTD-5C. Pored servisiranja STERN započinje proizvodnju rezervnih delova za istu centralu.

1991
STERN počinje uvoz, montažu i servisiranje personalnih kompjutera. Godine 1993 postaje oficijelni distributor i serviser personalnih računara Tajvanske kompanije LATINA.